MADAMVILA BLOG

Sonbahar Ev Dekorasyon Önerileri...
Sonbahar Ev Dekorasyon Önerileri...
En Havalı Duvar Boyası Renkleri...
En Havalı Duvar Boyası Renkleri...

Evinizi Yaza Nasıl Hazırlayabilirsiniz?

heading_title


Yaz aylarının gelmesiyle yeniden canlanan doğanın, üzerimizde yarattığı yeni hisler, yeni fikirler ve tazelenme güdüsü ile evinizde yenilik yapmak, evinizi kış havasından kurtarmak isteyebilirsiniz. Bir yerlerde görüp hayran olduğunuz iç mekan tasarımlarını, bazı püf noktalarla kendi evlerinize taşıyabilirsiniz. Ufak birkaç dokunuşla evinizi yaz için güncelleyebilir, daha aydınlık ve ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. Böylece iç mekan tasarım fikirlerizi daha eğlenceli ve rahat bir ruh hali yansıtabilirsiniz.

Tekstil Ürünleri ve Aksesuarlarla Başlayabilirsiniz


Öncelikle kışa özgü soğuk renklere ait battaniyeleri, şalları, objeleri, perdeleri ve yastıklarınızı kaldırmakla işe başlayabilirsiniz. Canlı renklere sahip yastık kılıflarını, akşam serinliğinde üzerinize alabileceğiniz rengarenk bir şalı, doğadan esinlenilmiş birkaç obje veya duvar aksesuarını yaşam alanlarınıza yerleştirebilirsiniz. Üstelik büyük bütçeler harcamadan, “kendin yap” projelerinden yardım alarak yaratıcılığınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Bu sayede kendinize canlanacağınız yeni bir alan yaratabilirsiniz. Nevresimleriniz için doğadan esinlenilmiş, doğal desenler tercih edebilirsiniz. Bu küçük dokunuşları yaptığınız anda bile evinizin havasının hemen değiştiğini göreceksiniz.

Halılarınızı Değiştirebilirsiniz


Özellikle daha sıcak iklime sahip bir bölgede yaşıyorsanız, kışın tercih ettiğiniz kalın halılarınızı daha ince dokulara sahip olan kilimlerle değiştirebilirsiniz. Farklı renklerde seçenekler sunan kilimler sayesinde evinizde canlı bir ortam yaratabilirsiniz. Pek çok farklı desenleri bulunan kilimleri kullandığınızda evinizin havasındaki değişiklikten anında etkileneceğinizi görebilirsiniz.

Çiçeklere Fırsat Verebilirsiniz


Evlerinizde yaz havasını oluşturmak için canlı renklere sahip canlı veya yapay dekoratif çiçeklere yer verebilirsiniz. Varolan çiçeklerinizin topraklarını yenileyerek onlara canlılık kazandırabilirsiniz. Gerçeklerini aratmayan yapay çiçeklerle, her daim renklerini korudukları için uzun vadede canlı bir atmosfer elde edebilirsiniz. Çiçeklerinizi cam, porselen, ahşap saksılara yerleştirerek evlerinizin dekorasyonuna göre farklı ambiyanslar yaratabilirsiniz. Üstelik yatak odalarınızdan oturma alanlarınıza, banyolarınızdan balkonlarınıza kadar canlı çiçekleri yerleştirebilirsiniz. Balkonlarınızda değişiklik yaparak da evinizi yaza hazırlayabilirsiniz. Balkonlarınıza yerleştireceğiniz yaza uygun minder, masa veya sandalyelerinizi dekoratif ışıklarla ve mumlarla tamamlayarak geceleri romantik bir ortam yaratabilirsiniz. Balkonunuzun bir köşesini minik bir bahçe haline getirerek sizi meşgul edecek bir uğraş da oluşturabilirsiniz.

Aydınlatma Seçeneklerinizi Gözden Geçirebilirsiniz


Evinizdeki aydınlatma seçeneklerinizi değerlendirerek yaz aylarında daha enerji dolu bir atmosfer elde edebilirsiniz. Son zamanlarda çok rastlanan rustik avizelerden yararlanarak dekorunuza farklı bir unsur kazandırabilirsiniz. Hasır ve ahşap gibi doğal malzemelerden yapılmış sarkıt lambalardan yararlanarak, sıcak bir ışık yayan ve rahat his yaratan bir ortama sahip olabilirsiniz.

Duvarlarınıza El Atabilirsiniz


Evinizi yaza hazırlamak için duvarlarınızda da değişiklikler yapabilirsiniz. Özel tasarım ahşap tablo, rustik pano, ahşap saatlerle evinizde sahil havası yaratabilirsiniz. Kendi zevkinize göre seçeceğiniz çerçeveleri dileğinize göre duvarlarınıza yerleştirebilir, enerji dolu mottolarla kendinizi iyi hissettirecek dokunuşlar yapabilirsiniz. Son olarak evinize yazı getirecek olan tasarım yolculuğunuzda değişiklik yaparken cesur olun. Ahşap, canlı, renkli ayrıntıları denemek için kendinize şans verin. İç mekanlarınızda bu değişiklikleri yaparken size kullanım rahatlığı sunan tercihler yapmaya özen gösterin. Böylece sizi boğmayacak, tam tersine rahat ve ferah hissettirecek bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Mobilyalarınızı tamamlayan aksesuarlarla evinizde canlı esintiler katarken etkileyici bir görünüm elde ettiğinizi göreceksiniz.

Duvar dekorasyonunun püf noktaları için paylaştığımız yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.